Znamo koji koktel je HIT ovog leta
Online ili u stvarnom životu, jedno piće se ovog leta pojavljuje na svim menijima, FYP-ovima, pa i na svakom pikniku u parku i okupljanju na terasama barova – pričamo o Paper Plane koktelu.
Iako mnogi nisu čuli za ovaj koktel, ovo nije neko novo piće. Ni prethodni letnji kokteli kao što su Aperol spritz — popularizovan pedesetih — ili espresso martini, koji je bio hit devedesetih, nisu bili novi, pa je logično što se opet u modu vraća neki stari koktel.
Piće je prvi izmislio barmen Sam Ross iz Attaboy-a 2008. godine. Ross je zamislio Paper Plane kao bolju verziju The Last Word koktela, ali je menjao džin za viski, zelenu Chartreuse za amaro, limetu za limun i maraskino liker za Aperol. U principu skroz ga je izmenio, ali to mu je bila vodilja. Znači trebaju ti viski, Aperol, limun i amaro i da naravno led – bez brige sve sastojke možeš da nađeš u Maxi-u (ne u Shop&Go, nego u Maxi-u, nije bitno kako znamo).
Ovo je pravi dragulj za ljubitelje viskija, koji se preporučuje svima onima koji žele da istraže avanturistički duh, ali i da se brzo napiju. Jednostavno ga je napraviti, ali je ukus sve samo ne jednostavan.
To bi mogao biti razlog zašto piće ponovo privlači toliku pažnju javnosti. Svi trendi barovi širom sveta već imaju Paper Plane na svojim menijima. Takođe je prisutan svuda na Instagram-u i TikTok-u, gde korisnici objavljuju sve, od fotografija i recepata do verzija u party količinama.
Iako se kokteli sa viskijem često povezuju sa ski kolibama i božićnim zabavama, Paper Plane je savršen za party pored bazena, toplije temperature i letnje avanture. Sladak je, ali ne previše, amaro omekšava oštrinu alkohola dok još uvek nudi ukus viskija. Boja zalaska sunca takođe čini ovo piće savršenim za leto.
Čine ga samo četiri sastojka, u jednakim količinama, što sugeriše da se brzo pravi, a još brže pije.
Izdržava letnju vrućinu i odličan je za duže ispijanje. Za piknik, ipak bi predložili da dodaš više limunovog soka nego što recept nalaže — logično, zagrejaće se dok stoji, ali dodatni limun će smanjiti jačinu viskija i učiniti ga sličnijim alkoholnoj limunadi. Ako si više za da pijan/a napraviš neko letnje sranje onda se drži original recepta.
Ostavite odgovor